Boisko przy SP 3 w nowej odsłonie!

Uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3 im. Jana Brzechwy i mieszkańcy osiedla mogą korzystać już z nowego sportowego kompleksu boisk, bieżni, skoku w dal i odnowionego placu zabaw. Pojawiły się ławki, kosze na śmieci i stojaki rowerowe, a dla pracowników szkoły także parking. Wszystkie inwestycje zostały zrealizowane tu za łączną kwotę 2 250 000 złotych.
 

Duży budynek, dwa boiska do piłki nożnej i wielofunkcyjne, obok plac zabaw, bieżnia, rozbieg go skoku w dal. Po dwóch stronach drzewa. Zdjęcie z lotu ptaka.

Uczniowie otrzymali do użytkowania boisko ze sztuczną trawą i boisko wielofunkcyjne, dwutorową bieżnię na 60 m oraz skocznię w dal. Dodatkowo pojawiło się miasteczko ruchu drogowego i zmodernizowany został plac zabaw, na którym wymieniono urządzenia zabawowe, pojawiły się też nowe elementy. W ramach inwestycji stanęły tu również ławki, kosze na śmieci i stojaki rowerowe.

Na terenie szkoły przy ulicy Brzozowej został wybudowany także parking z 12 miejscami postojowymi dla pracowników. Warto dodać, że w ubiegłym roku zakończona została tu także modernizacja dachu, na którym zamontowanych zostało 25 paneli fotowoltaicznych. Dzięki temu udaje się wytworzyć energię odpowiadającą około 1/8 zapotrzebowania szkoły.
 
- Jestem bardzo zadowolony, że ta inwestycja się udała. Dzieciaki są rzeczywiście bardzo szczęśliwe z tego powodu, teraz chcą spędzać tu każdą przerwę i każde zajęcia z wychowania fizycznego się tu odbywają — podkreśla dyrektor szkoły Szymon Frydrych
 
Zdjęcie z pozycji żaby. Zielona sztuczna trawa na boisku, białe linie, dalej bramka.
Plac zabaw, podłoże z piasku, równoważnia, huśtawka na sprężynie i zjeżdżalnia z domkiem. W tle boisko wielofunkcyjne.
Kilkanaście stojaków rowerowych stojących przy szkole, w tle domki i boisko.

Warto dodać, że po zakończeniu zajęć szkolnych z obiektów sportowych mogą korzystać wszyscy mieszkańcy. Zamontowane oświetlenie umożliwi korzystanie z terenów sportowych nawet wieczorami, a nowoczesny monitoring zapewni bezpieczne i zgodne z regulaminem ich wykorzystywanie.

Koszt wszystkich wykonanych prac to 2 250 000 złotych. Inwestycja została sfinansowana ze środków Rządowego Funduszu Inwestycji Lokalnych w wysokości 1 802 032 złote. Reszta to finansowanie własne ze środków Gminy.
 

 

powrót  do kategorii
Poprzedni Następny

Pozostałe
aktualności

DO GÓRY
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.Ok
Twoja przeglądarka blokuje powiadomienia. Kliknij Bezpieczna (Secure) i kliknij Zezwalaj
Dziękujemy, teraz zawsze będziesz na bieżąco!
Przeglądasz tę stronę w trybie offline.
Przeglądasz tę stronę w trybie online.